Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

1984 (George Orwell)

1984, den dystre fremtidsvision eller dystopi, af George Orwell var et gennembrud da den kom frem i 1949. Sammen med hans anden korte roman Kammerat Napoleon (engelsk: Animal Farm) udgjorde den Orwells advarsel mod totalitære styrer som f.eks. Sovjetunionen. Hvor Kammerat Napoleon er en slags latterliggørelse af den russiske revolution og stalinismen, var 1984 en frygt for at alle dens ideologiske rædsler skulle sprede sig rundt omkring i verden.

Bogen beskrev rædsler som det infamøse nysprog, der skulle kontrollere indbyggerne i superstaten Oceanien før år 2050 ved at forsimple og fjerne alle frihedsbetegnende ord. Den indeholder også idéen med total overvågning, idoldyrkelse og nådesløs kontrol ledet af den opdigtede leder Storebroder (engelsk: Big Brother), et koncept som senere er blevet taget og populariseret af det kendte reality-show Big Brother i tv.Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: