Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

A.P. Møller-Mærsk

A.P. Møller-Mærsk A/S er et internationalt danskejet konsortium inden for en række sektorer, primært transport og dagligvarer. I udlandet er virksomheden kendt under navnet Maersk og især for sin store shippingvirksomhed. Hovedkontoret ligger i København, og der er kontorer i mere end hundrede lande over hele verden. Sine rødder har virksomheden i det shippingfirma som kaptajn Peter Mærsk Møller og hans søn Arnold Peter Møller grundlagde i Svendborg i 1904.

Flåden består af mere end 250 fartøjer med en samlet dødvægt på omkring 12 millioner tons. Fartøjerne er blandt andre containerskibe, tankskibe, bilskibe, forsyningsskibe, skibe til særlige formål og borerigge.

Virksomheden er også aktiv i forbindelse med søgning efter og udvindelse af olie og gas, skibsværftsindustri, luftfart (Maersk Air), industrivirksomhed, supermarkeder (Dansk Supermarked) og informationsteknologi.

A.P. Møller-Mærsk havde i 2003 en omsætning på 157.112 millioner kroner.

A.P. Møller-Mærsk A/S opstod i 2003 efter fusion af de to Mærsk-rederier D/S 1912 og D/S Svendborg.

Før fusionen var A.P. Møller-Mærsk Gruppen formelt set ikke en koncern, fordi alle selskaber i gruppen var ejet 50-50 af de to rederier. Denne konstruktion gjorde det overordentligt vanskeligt for udenforstående at få overblik over gruppens økonomi.

Ekstern henvisningDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: