Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Aceh

Aceh er en indonesisk provins, der har selvstændighed på det religiøse, kulturelle og uddannelsesmæssige område. Provinsen ligger i den nordligste del af Sumatra og har en befolkning på ca. 4,2 mio.

Aceh er kendt for sin politiske uafhængighed og stærke modstand mod besættelse fra fremmede herunder det tidligere hollandske kolonistyre og den nuværende indonesiske regering. Siden 2003 har Aceh været hjemsted for fornyede kampe mellem det indonesiske militær og lokale oprørere. Aceh-provinsen er i modsætning til resten af Indonesien præget af religiøs konservatisme.

En af grundene til den indonesiske regerings modstand mod at give Acehs indbyggere selvstændighed er de store mængder af naturresurser, der findes i området heriblandt olie.

Det vestlige kyster i provinsen herunder hovedbyen Banda Aceh blev svært beskadiget under tsunamikatastrofen 26. december 2004.Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: