Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Albanerinde

Man læser i litteraturen om de danske kunstnere som især i perioden 1800-1850 arbejdede i Rom, at de som modeller foretrak albanerinder, vist bl.a. fordi disse udmærkede sig ved deres skønhed.

I supplementet til Ordbog over det danske sprog oplyses det at en "Albanerinde" betyder 'kvinde fra Albanien', og man spørger uvægerligt om grunden til at disse netop var til rådighed i Rom.

Forklaringen er en helt anden: I nærheden af Rom ligger søen Lago Albano og bjergene Colli Albani med byen Albano. Tidligere talte man om "Albanersøen" og "Albanerbjergene" - vistnok i efterligning af tysk sprogbrug.

ODS har altså overset at albanerinde også (og vel hyppigst) betyder 'kvinde fra Albano med omegn'.

Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: