Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Alexis de Tocqueville

Alexis de Tocqueville f 29. juli 1805 i Normandiet - d 16. april 1859 i Cannes.

1839 medlem af deputeretkammeret, 1849 kortvarigt fransk udenrigsminister

Jurastudie i som 18-årig, afbrudt efter 3 års studier, hvorefter han helligede sig sit eget studie af samtiden. Fik ved hjælp af faderens forbindelser job som stedfortrædende dommer ved domstolen i Versailles. Her lærte han Gustave de Beaumont at kende. De indledte studier af det engelske samfund i dyb bekymring over udviklingen i Frankrig, hvor kommercielle og finansielle interesser efter deres opfattelse havde undergravet de fremskridt der ellers var opnået.

I 1830 iværksatte deputeretkammeret en reform af det franske retsvæsen og af fængselsvæsenet. De to venner søgte om midler til at rejse til USA for at skrive en rapport om det amerikanske fængselsvæsen.

Efter at være kommet tilbage til Frankrig fra denne rejse og have udarbejdet rapporten om det amerikanske straffesystem udgav Alexis de Tocqueville i 1835 første del af Demokratiet i Amerika, der i 1840 fulgtes op af anden del.

Tocqueville behandler emner som pressen, religion, klassesamfundet, regeringens rolle, racisme, kapitalen, jura osv. emner der stadig er aktuelle. Værket anses for et af de indsigtsfulde, der er skrevet om USA.

Forlaget i Haarby udsendte i 1978 uddrag af Demokratiet i Amerika under titlen Frihed og lighed.Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: