Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Alfred Nobel

Alfred Bernhard Nobel (21. oktober 1833 - 10. december 1896), svensk kemiker, ingeniør og dynamittens opfinder. Skrev i sit testamente, at hans store formue skulle bruges på oprettelsen af Nobelpriserne.

Alfred var den tredje søn af Emmanuel Nobel (1801-1872), og blev født i Stockholm, men i en tidlig alder flyttede familien til Sankt Petersborg, hvor hans far åbnede en torpedofabrik. I 1859 overgik fabrikken til den anden søn, Ludvig Emmanuel (1831-1888), som udvidede fabrikken kraftigt, mens Alfred, der sammen med sin far vendte tilbage til Sverige efter virksomheden gik fallit, og begyndte at studere sprængstoffer og særligt sikre fremstillingsmetoder og anvendelse af nitroglycerin. Der berettes om flere eksplosioner på den familieejede fabrik i Heleneborg, og ved en alvorlig ulykke i 1864 blev Alfreds yngre bror, Emil og flere andre arbejdere dræbt.

Eksterne henvisninger

]]Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: