Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Alice O'Fredericks

Alice O'Fredericks f. 8. september 1899 d. 18. februar 1968 var en dansk filminstruktør.

Hun startede sin filmkarriere i de dage, hvor man producerede stumfilm i Danmark, og fik sin debut som statist i Benjamin Christensens Heksen i 1922. Samme år startede hun et filmselskab sammen med skuespilleren Johannes Meyer og fungerede også siden hen som assistent for den berømte filminstruktør Lau Lauritsen.

Alice O'Fredericks debuterede som instruktør i 1934 med Ud i den kolde sne i et samarbejde for filmselskabet Palladium og senere ASA-filmstudierne. Først i et samarbejde med Lau Lauritsen jr, senere som eneinstruktør fra 1943.

Hun vil dog nok mest blive husket for sine Morten Korch-film og Far til fire-film i 1950'erne. I begge tilfælde var det en meget stor succes med de meget folkelige historier fra det meste af landet.

Eksterne henvisninger/kilderDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.
Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: