Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Amnesty International

Amnesty International er en international organisation, som arbejder for at fremme menneskerettigheder og andre internationale aftaler. Organisationen arbejder i særdeleshed på at få frigivet alle samvittighedfanger, sikre frie og retfærdige retssager for politiske fanger, afskaffe dødsstraf, tortur og anden grusom behandling af fanger, stoppe politiske drab og oplyse om alle menneskerettighedskrænkelser udført af regeringer eller oppositionsgrupper.

Amnesty International blev grundlagt i 1961 af den britiske advokat Peter Benenson.

I 1977 blev organisationen hædret med Nobels fredspris for arbejdet med at forsvare menneskerettigheder over hele verden.

I dag har Amnesty 7500 grupper med omkring en million medlemmer i 162 lande. Siden sin grundlæggelse har organisationen forsvaret mere end 44.600 fanger i mere end 100 lande.

HenvisningerDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: