Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Anders And

Anders And er en berømt figur i Disneys tegnefilm og tegneserier. Selvom han ikke er særlig populær i USA, optræder han i mange ugeblade i Europa, bl.a. i Norge, Tyskland, Sverige, Danmark, Holland, Italien med flere. Hans første optræden var i tegnefilmen "The Wise Little Hen", den 9. juni 1934.

Tegneseriefiguren Anders And blev hovedsagelig udviklet af Carl Barks. I tegnefilmene var han for det meste doven og hidsig. For at gøre ham brugbar til en tegneserie, besluttede Barks sig for at give ham en personlighed. For at give Anders en verden at bo i, skabte Barks byen Andeby i den amerikanske stat Calisota, med indbygger som den rige onkel Joakim von And, den heldige Fætter Højben og den dygtige opfinder Georg Gearløs.

Anders bor i Andeby på Paradisæblevej 111, med sine tre nevøer ved navn Rip, Rap og Rup. De er stort set identiske, men de kan identificeres på, hvilken farve kasket de har på.

Ifølge Disneytegneserieforfatteren Don Rosa, var Anders født et eller andet sted omkring 1920 - men dette er ikke officielt. Ifølge Carl Barks' stamtræ (senere udviklet og genbygget af Don Rosa for den danske udgiver Egmont Serieforlaget), er Anders' forældre Hortensia von And og Rapmus And. Anders har en søster ved navn Della And, men hverken hun eller Anders' forældre optræder i tegnefilmene eller tegneserierne, bortset fra særlige steder, som eksempelvis i Her er dit liv, Joakim. Ifølge Don Rosa er Anders og Della tvillinger.

Siden tegnefilmen "Mr. Duck Steps Out", har Anders' kæreste været Andersine And. I nogle italienske historier er Anders også superhelt, under dæknavnet Stålanden.

Anders' onkel, Joakim von And, er den rigeste and i verden.

Sammen med onklen og nevøerne Rip, Rap og Rup har Anders And rejst jorden rundt til mange forskellige lande og steder, blandt disse lande er Langtbortistan

Berømte tegnere/forfattere

Se ogsåDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: