Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Anmeldelse

Denne artikel handler om anmeldelse af kunstværker. For den juridiske betydning af ordet, se politianmeldelse.
En anmeldelse af en bog eller et andet kunstværk er en tekst, der indeholder en beskrivelse af det pågældende værk, giver en bedømmelse af værket, indeholder en begrundelse for bedømmelsen, og på denne baggrund afsiger en positiv eller negativ dom over værket og eventuelt dets skaber(e).

Fælles for anmeldelserne er, at den kommunikationssituation, de er forankret i, betyder meget for, hvordan anmeldelsen opfattes af læseren, og hvordan anmelderen formulerer sig.

En gylden regel for anmeldelser er, at anmeldelsen bør give et retvisende billede af det anmeldte værk, og dette indebærer, at oplysningerne i anmeldelsen alle er relevante, væsentlige og pålidelige, samt at anmelderen giver en fair, og gerne fyldestgørende, beskrivelse og bedømmelse af det pågældende værk.

Litteratur

  • Sandro Nielsen: Anmeldelse af ordbøger i LexicoNordica 10-2003, 27-44.


Denne artikel er fra Wikipedia.
Læs artiklen hos Wikipedia.
Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: