Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Aprilsnar

Aprilsnar, et drillende tilnavn, som bruges om dem, der lader sig narre på 1. (eller sidste) april. Det er formodentlig en levning af en eller anden gammel folkelig fest, men dens oprindelse kendes ikke nærmere. I Norden kendes en tilsvarende betegnelse (majkat) om den, der lader sig narre den 1. maj.

1. April er en af de få mærkedage, der markeres på Internettet. Der er for eksempel udgivet sjove RFC-er på denne dato. Et eksempel er RFC 1149 "A Standard for the Transmission of IP Datagrams on Avian Carriers" - Internettrafik via brevduer.

Selvom internettet efterhånden har udbredt aprilsnarren, er der stadig lande, også i den vestlige verden, der ikke har tradition for aprilsnar. Det er derfor ikke god skik at bringe en aprilsnar i f.eks. internationale, faglige tidsskrifter.

Se også: vittighed, humor.

Eksterne adresser


Denne artikel stammer hovedsagelig fra Salmonsens konversationsleksikon 2. udgave (1915 - 1930). Du kan hjælpe Wikipedia ved at ajourføre sproget og indholdet af denne artikel.Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: