Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Arierne

Arier har med tiden fået flere betydninger:
  1. De bliver først nævnt som arierne i gamle indiske sagn på et indoeuropæisk sprog, som nævner deres invasion af det indiske subkontinent. Ordet betyder oprindeligt 'ædel' og er det samme, som det der ligger til grund for navnet Iran - egl. ariernes land. Det på betagtes som udelukket at disse har været blonde.
  2. Arierne var, sprogvidenskabeligt, et hypotetisk folkeslag, der talte et sprog som siden udviklede sig til de indoeuropæiske sprog. Det blev i lang tid antaget at disse folk dannede en enkelt etnisk gruppe. Se Indo-arierne.
  3. Den ariske race var efter nazistisk opfattelse en "ren" race af høje, blonde, stærke urmennesker, en nazisk idealtype, som nazisterne ville have fremavlet efter krigen til at befolke Rusland og Østeuropa, efter at befolkningen var fjernet.


Denne artikel er kun påbegyndt.
Du kan hjælpe Wikipedia ved at [ tilføje mere].Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: