Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Arkona

Arkona var vendernes borg på Rügen, og kultsted for guden Svantevit, der dyrkedes i form af en kæmpe træstatue med 4 hoveder.

I 1136 erobres borgen af Erik 2. Emune , og venderne tvangsdøbes, men så snart ledingsflåden har forladt området, genoptager man den gamle religion, og fæstningen tilbageerobres.

I 1169 angriber Valdmar den Store sammen med biskop Absalon borgen, som de erobrer, og tilintetgør det store gudebillede. Øen gøres til et dansk len og der bygges kirker, der med pavens godkendelse lægges ind under Roskilde StiftDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: