Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Aton (gud)

Aton er Re i sin fysiske form som en solskive. Amenhotep IV mente, at Aton, som var solen, skabte livet med sit lys og opretholdt med sit lys således også livet på Jorden. Solen bestemte over det enkelte menneskes liv og død ifølge Aton-religionen. Aton-religionen omfattede stadig, at man fik evigt liv efter døden. Dog foregik det ikke gennem dødekulten ved Osiris, som det gjorde før. Netop pga. at Aton-religionen opstod, ændrede Amentotep IV sit navn til Akhenaton, som betød ”Den, der er fortræffelig for Aton” eller ”Atons ånd”. Akhenaton var Atons talerør. Derfor skulle Ægyptens folk tilbede Aton gennem Akhenaton, som repræsenterede Aton. Akhenaton og hans førstehustru Nefertite var de eneste som skulle tilbede Aton direkte. Der er altså tale om en triade mellem Aton, Akhenaton og Nefertite.Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: