Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Augustin

Aurelius Augustinus (354-430)

Den mest berømte kirkefader i senantikken blev født i Thagaste på den nordafrikanske kyst, i dag Tunesien. Efter endt latinsk uddannelse i Karthago underviste han en kort stund som retor, inden han drog til Rom og siden Milano, hvor han slog sig ned for en årrække. Han tog hjem til sit Afrika omkring 387 og blev biskop i Hippo i 396. Her boede han frem til sin død i 430.

Aurelius Augustinus, eller blot Augustin, gennemgik livet igennem en interessant personlig såvel som filosofisk udvikling fra manikæismen, over skepticismen og mod en nyplatonisk inspireret kristendom. Augustins 'omvendelse' til kristendommen i 386 markerer et vendepunkt i hans tænkning. Hans skeptiske tilgang til den romerske statsreligion, er fra da af afløst af et forsvar for samme.

Inspireret af nyplatonikerne Origenes og Plotin samt apostelen Paulus var hans mission dén, at transformere den antikke kultur efter de nye kristne idealer og dermed formulere den kristne filosofi og tanke som en frigørelse fra den antikke. Altså ikke et brud med platonismen, men snarere en videreførelse og indoptagelse af denne i kristendommen. Augustin er med rette - sammen med Thomas Aquinas - blevet kaldt den vigtigste kristne teolog og filosof, hvilket lader sig afspejle i hans mastodontiske forfatterskab:

Han efterlod sig flere hundreder prædikener og godt 100 større eller mindre skrifter, heriblandt hovedværkerne Confessiones, De civitate Dei, Om den fri vilje, Om den sande religion og Om Treenigheden. Augustins filosofiske og teologiske tænkning har i over 1600 år præget både teologien og filosofien stort. Både hvad angår epistemologien, ontologien, antropologien, historien, statsmagten overfor kirkemagten, subjektiviteten og menneskets selvbevidsthed.

Denne artikel er fra Wikipedia.
Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: