Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Balkhasjsøen

Fakta
Areal 18.200 km²
Middeldybde (m) 5,8
Største dybde (m) 25,6
Volumen 106 km³
Oplandsareal 413.000 km²
Vandspejlskote (m) 341,4
Land Kasakhstan
Balkhasjsøen er en stor i det centrale Asien, og er endda den næststørste i området kun overgået af Aralsøen. Den er en del af et stort vest/central asiatisk basin der også rummer det Kaspiske Hav og Aralsøen. Den har flere floder som tilløb, men har intet udløb. Middeldybden i den østlige del er 1,7 gange større end den vestlige. Den vestlige halvdel består af ferskvand (0,5–1,5 % salt), mens den østlige halvdel består af en meget højere koncentration af salt, og er dermed saltvand (op til 7 % salt). Dette skyldes hovedsageligt at der er stor forskel på indstrømningen i de to halvdele. En stor flod strømmer ud i den vestlige del, men det ferske vand fra floden kommer ikke rigtigt ind i den anden halvdel, på grund af den langsomme udskiftning af vand imellem de to dele.

Søens størrelse har varieret meget, bare i det seneste århundrede, er overfladearealet ændret sig fra 23.464 km² (1910) til 15.730 km² (1946) og dens vandvolume fra 163,9 km³ (1910) til 82,70 km³ (1946). Arealet af søen er dog siden 1946 steget igen til 18.200 km² og volumen ligeså til 106 km³.Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: