Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Barbara Bush

Barbara Pierce Bush (født 8. juni 1925) er hustru til USAs 41. præsident George H.W. Bush, og var landets førstedame fra 1989 til 1993. Hun er mor til USAs nuværende præsident George W. Bush og Floridas guvernør Jeb Bush, og søster til Scott Pierce.

Table of contents
1 Tidligt liv
2 Ægteskab og familie
3 Karriere

Tidligt liv

Barbara Bush er datter af Pauline og Marvin Pierce, som senere blev chef for McCall Corporation. Hun voksede op i New York-forstaden Rye og kom senere på kostskolen Ashley Hall i Charleston, South Carolina.

En af hendes forfædre, New England kolonisten Thomas Pierce, var også forfader til USAs 14. præsident Franklin Pierce.

Ægteskab og familie

Barbara var 16 år gammel, da hun mødte George H. W. Bush, der på det tidspunkt var i gang med sit sidste år på Phillips Academy i Andover, Massachusetts. Halvandet år senere blev de to forlovede, umiddelbart før George drog afsted for at gøre tjeneste som pilot i 2. verdenskrig

Da han kom tilbage på orlov, var Barbara droppet ud af Smith College i Northampton, Massachusetts. To uger senere, 6. januar 1945 blev de to gift.

Efter krigen dimiterede George fra Yale, og de flyttede til Midland, Texas. De fik seks børn: George; Pauline Robinson "Robin (20. december 1949 - 11. oktober 1949, hvor hun døde af leukæmi; Jeb; Neil; Marvin, and Dorothy Walker. I denne periode skabte George et oliefirma.

I dag bor Barbara og George i Houston, Texas. Bush-familien har også et sommerhus i Kennebunkport, Maine, og de er ofte gæster i Det Hvide Hus.

Karriere

Barbara Bush er i beestyrelsen for 'AmeriCares' og 'The Mayo Clinic' og står i spidsen for hendes egen 'Barbara Bush Foundation'.

Barbara har skrevet to bøger, Millie's Book, 1990, og en selvbiografi Barbara Bush: A Memoir, 1994.

To skoler i Texas, en i Houston og en i Dallas-forstaden, Grand Prairie, er opkaldt efter hende. Det er den ene af George W. Bushs døtre også.Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: