Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Bjarne Riis

Bjarne Riis (født 3. april 1964 i Herning) var cykelrytter og er nu holdejer af det danske cykelhold Team CSC.

Fik tilnavnet Ørnen fra Herning

I 1992 fik Rolf Sørensen Bjarne Riis over på det italienske hold Ariostea med sportsdirektør Giancarlo Ferretti.

Bjarne Riis kom første gang på alle danskeres læber, da han i 1993 vandt en etape til Châlon-sur-Marne og fik den prikkede bjergtrøje, som han dog måtte aflevere allerede den følgende dag. Han kørte sig til en placering i det samlede klassement som nummer fem, hvilket på det tidspunkt var bedste danske resultat, som indtil da havde været en samlet sjetteplads ved Leif Mortensen.

I 1994 havde Bjarne Riis sygdom, som gjorde at han tabte mange minutter på en enkelt bjergetape, han vandt dog en meget flot etape senere i løbet ved at køre i udbrud, og senere stikke af fra de andre på flad vej, og kørte ca. solo i 30 km med et stærkt felt jagtende. Han vandt med få sekunder.

I 1995 var Bjarne Riis den første dansker som kom på podiet i Paris. Han sikrede sig en samlet 3. plads efter den femdobbelte vinder Miguel Indurain.

Han største triumf kom da han vandt Tour de France i 1996, hvilket anses for den største præstation inden for dansk cykelsport. Ugen før Tour de France startede i 1996, vandt han Danmarksmesterskabet i landevejscykling.

I 1997 vandt han forårsklassikeren Amstel Gold Race, da han kørte solo de sidste mange kilometer ind til mål. I dette års Tour de France forventede Bjarne Riis at genvinde, men det blev i stedet hans unge tyske holdkammerart fra Team Telekom Jan Ullrich som fik den samlede sejr, mens Bjarne Riis blev nummer 7.

På vej til starten på anden etape af Schweiz Rundt i 1999 ramte Bjarne Riis en kantsten, og styrtede. Efterfølgende skader på albue og knæ medførte, at han aldrig blev i stand til at genoptage sin karriere. Bjarne Riis tog beslutningen til at opgive sin karriere i foråret 2000.Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: