Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Blekingegade-sagen

Blekingegade-sagen har fået navn efter en lejlighed i Blekingegade nr.2, 1.sal, som var "bandens" tilholdssted.

Den bestod af 7 yngre mænd, der i løbet af 1980'erne begik en række røverier i banker og postkontorer og et stormagasin (Daells Varehus) med det politiske formål at støtte især den Palæstinensiske Befrielsesfront (PFLP). Hertil kom røverier af våben og ammunition i Norge og Sverige, som blev hjemført til lejligheden i Blekingegade. Det alvorligste var drabet på en politibetjent i forbindelse med røveriet i Købmagergades Postkontor i 1988.

Banden blev senere afsløret ved et trafikuheld, hvor en af medlemmerne kørte galt på Kongevejen mellem Holte og Birkerød. Det førte til afsløring af lejligheden i Blekingegade med dens dystre indhold af eksplosive objekter - samt til en yderligere anholdelse af de øvrige medlemmer.

Retssagen fandt sted for nævningeting i Østre Landsret i september 1990 og afsluttedes i maj 1991 med domfældelse. Tre i banden fik hver 10 års fængsel, de øvrige fik 8, 7, 3 og 1 års fængsel. På grund af manglende bevis blev ingen dømt for drabet på politibetjenten.

Kilder/Eksterne henvisningerDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.
Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: