Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Boksning

Boksning er en kampsport. Den er en af sportsgrenene på det olympiske program.

Boksning var populær allerede i det antikke Grækenland. Også dengang bar deltagerne boksehandsker, men i øvrigt var de fuldkommen nøgne.

Begrebet boksning introduceredes første gang i England (boxing) i det 18. århundrede. Hensigten var en klar skelnen mellem at slås for at løse stridigheder og at slås under aftalte forhold med regler – altså som led i en sportsudøvelse. Dette har ført til den form for boksning vi kender i dag, hvor to kombattanter (boksere) iført boksehandsker med polstring mødes i en boksering og kæmper mod hinanden i et aftalt antal runder efter vedtagne regler.

Selvom det næsten altid kun er mænd der har bokset mod hinanden er der eksempler på boksekampe med kvindelige boksere helt tilbage i det 18. århundrede. I dag er kvindeboksning også blevet en organiseret sportsgren såvel på amatør- som på professionelt plan.

I 1923 blev der indført obligatorisk lægeundersøgelse af kampboksere.

Den første sorte mesterbokser i sværvægt var Jack Johnson. Han boksede professionelt i perioden 1897 til 1928.

Amatørboksningen har længe nydt stor popularitet, men den må nu acceptere at stå i skyggen af den milliardforretning som professionel boksning har udviklet sig til. Professionel boksning er mere brutal, idet man bokser uden boksehjelme, og boksehandskerne har en tyndere polstring. Boksehandsker til professionelle vejer normalt kun 6oz sammenlignet med de 10oz et par boksehandsker til amatører vejer.

Se også

Kilder/henvisningerDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: