Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Brasiliens flag

Republikken Brasiliens flag er grønt med en stor gul rombe i midten. Inde i romben er der en blå cirkel med hvide stjerner i fem forskellige størrelser samt et hvidt bånd der løber gennem romben. I båndet står republikkens motto, Ordem e Progresso ("Orden og fremgang").

Hver af de 27 stjerner i den blå cirkel, repræsenterer en delstat samt det føderale distrikt (den sidste stjerne repræsenterer også de brasilianske besiddelser). Antallet af stjerner forøges når der oprettes nye stater (på samme måde som i USAs flag), hvorfor antallet er steget fra 21 stjerner ved republikkens grundlæggelse.

Det moderne flag blev officielt taget i brug den 19. november 1889. Udkastet blev lavet af Raimundo Teixeira Mendes, med deltagelse af Miguel Lemos og Manuel Pereira Reis. Designet blev udført af Décio Vilares. Det nuværende flag er kun ændret ganske lidt i forhold til udgaven fra 19. november 1889.

Et tidligere flag designet af Republikanerne, var inspireret af USAs flag. Dette flag har næsten ikke været i brug, bortset fra 15. november til 19. november 1889, men det blev grundlaget for delstaten Goiás' flag.



Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.





Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring
Varmepumpepuljen
Varmepumpepulje åbner i 2023. Få tilskud til varmepumpe. Varmepumpepuljen


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: