Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Budskaber (Nordkraft)

Budskaber i Jakob Ejersbos roman Nordkraft.

Table of contents
1 Temaer og Budskab

Temaer og Budskab

Jakob Ejersbos inspiration og budskab

Det er meget sandsynligt at det er Ejersbos egen fortid, der har inspireret ham til at skrive bogen. Han har selv færdes på kanten af det kriminelle miljø, og har med bogen gerne villet fortælle at narkomaner som regel har et meget dybere problem end stofferne. Et direkte budskab kan være svært at finde, da der ikke er noget klimaks i bogen. Et klimaks ville have ført konsekvenser med sig og derfor en måde hvorpå personerne ville have reageret på, og ud af det kan man oftest finde budskabet i en bog. Man får et indblik i et miljø, som ellers er meget lukket for ”almindelige” mennesker. Det er op til læseren selv at tage stilling til problematikken idet forfatteren ikke selv, efter vores mening, har et åbent budskab. I udarbejdelsen af værket har forfatteren muligvis vendt nogle problemer han selv har ligget inde med.

Temaer og budskaber

Temaerne i bogen er talrige. Specielt et barns opvækst og de senere konsekvenser deraf fylder meget. Parforhold, misbrug og især en persons ret til selv at træffe valg og at have sine egne meninger om tingene er en stor del af personernes liv og historie. De unge i bogen har svært ved at finde sig selv og en mening med deres liv og opvækst. De forstår ikke de ting de har været udsat for i fortiden. Det er efter vores mening en af grundene til, at de ender i problemer og misbrug.

Synsvinkel

Han er meget objektiv, han beskriver personerne, som de er og fortæller alt hvad de gør, uden at komme med kommentarer og det er i det hele taget meget nøgternt. Det at forfatteren vælger en misbruger, eller gammel misbruger som hovedperson, gør at man meget nemt kommer til at identificere sig med ham eller hende, og næsten sympatisere med denne. På den måde kan man sige at forfatteren tager et standpunkt og ligger sympatien hos misbrugeren.

De tre hovedafsnit

De foregår alle i det samme miljø og de handler om misbrug. Der er adskillige personer, der går igen, Frank og Allan for at nævne nogle. Der er ingen gennemgående udvikling og handling. Hver hovedperson har sin egen individuelle udvikling. De færdes i det samme miljø og kender de samme personer.

Denne artikel er fra Wikipedia.
Læs artiklen hos Wikipedia.
Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: