Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Bus

En bus er et køretøj, der transportere mange mennesker samtidig.

For at køre en bus kræves et særligt førerbevis og dermed køreprøve, idet det er et ansvarsfuldt job at transportere mere end 8 passagerer.

Busser kan køre i fast rutefart mellem to eller flere byer, og så kaldes de for rutebiler.

De kan også køre i en fast rute i en by, hvor de så får benævnelsen bybus eller omnibus (latin: "for alle"; bus er en kortform af omnibus). (Se også trambus.)

Desuden kan de køre turister til fremmede lande, og så er der tale om turistbusser. Hvis man kan sove i bussen, hedder det en sovebus eller liggebus, og der gælder særlige restriktioner med hensyn til kørsel med liggende passagerer.

Endelig kan nævnes minibusser, der vel har plads til 9-20 passagerer - mod normalt 25-50 siddende passagerer + stående i bybusser og 50-75 passagerer i rutebiler og turistbusser.

I alle tilfælde har de en buschauffør oppe foran, en dør til indstigning og evt. en ekstra til udstigning. Endelig havde nogle rutebiler tidligere plads til bagage på taget, og så måtte der også en indbygget stige til at håndtere dette problem.Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: