Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

C (programmeringssprog)

C er navnet på et programmeringssprog udviklet af Dennis Ritchie. C er et meget udbredt programmeringssprog der har sine rødder i UNIX-verden. Størstedelen af UNIX er skrevet i C. C startede sit liv netop til udvikling af UNIX, og var i starten blot en videreudvikling af sproget B (udviklet af Ken Thompson), derfor kaldte man det C. Både B og C var inspireret af sproget BCPL udviklet af Martin Richards ved Cambridge University, England.

Oprindelig var C et sprog der tillod brugeren meget store frihedsgrader, egentlig en slags struktureret assemblerkode, der fokuserede på at skrive programmer der var lettere at læse og vedligeholde end assemblerkode, men samtidig kørte så hurtigt som muligt. Problemet med tidlig C var at det var "nemt" at skrive programmer der fik computere til at gå i baglås, hvilket gjorde C mindre egnet end for eksempel Pascal, til at udvikle andet end systemprogrammel.

C-standarder

K&R C

I
1978 udkom bogen The C Programming Language af Dennis Ritchie og Brian Kernighan. Den version af C som bogen beskriver blev en gennem mange år en de facto-standard som kaldes K&R C.

ANSI C

I 1983 begyndte den nationale standardiseringorganisation i USA, ANSI, at arbejde på en standard for C. Deres arbejde blev afsluttet i 1989 med udgivelsen af ANSI C.

C90

ANSI C blev (med nogle små ændringer) gjort til en international standard af ISO i 1990 med navnet ISO/IEC 9899:1990, normalt kaldt C90.

C99

ISO kom med mindre ændringer i 1995, og en ny standard med mere gennemgribende ændringer i 1999. Den nyer standard (ISO 9899:1999) kaldes C99.

Se også

  • C - for andre betydninger.
  • C++ er et andet programmeringsprog, men bliver nogle gange forvekslet med C.Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: