Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Christian Albrecht Bluhme

Christian Albrecht Bluhme (27. december 1794 - 16. december 1866) dansk politiker, jurist og minister. Han blev født i København 1794, som søn af kommandør i søetaten Hans Emilius Bluhme og hustru født Topp fra Helsingør.

C.A. Bluhme havde som udenrigsminister ansvaret for de aftaler, der i 1851 blev indgået om Slesvig og Holsten, og som viste sig at være så vanskelige at gennemføre, at de førte til krigen i 1864. Han ledede desuden regeringen i to korte perioder.

Den sidste var efter nederlaget i 1864, hvor han forgæves søgte at få en tålelig fred for Danmark. Hans navn er også knyttet til endnu en sag af stor betydning for landet - Afløsningen af Øresundstolden. Han var leder af forhandlingerne ved konferencen i København (1856-1857), hvor de fleste nordeuropæiske lande var repræsenteret. Det endte med et meget tilfredsstillende resultat for Danmark. Rost af den franske minister Dotézac og modtog elefantordenen som anerkendelse for denne opgave.

Han gik på Herlufsholm Skole, hvorfra han i 1811 dimitteredes af den dygtige rektor Brorson med udmærkelse i alle fag. Efter anden eksamen tog han fat på det juridiske studium og blev 1816 juridisk kandidat. I 1820 blev han auditør ved 2. jyske regiment og 2 år efter tillige assessor i landsoverretten, men denne post sagde han pludselig op i 1824 - For at drage til guvernementsrådet i Trankebar. Efter nogle års ophold i Indien vendte han tilbage til Danmark og udnævntes i 1831 med titel af etatsråd til by- og herredsfoged i Store Heddinge. 8. maj 1832 ægtede han Rasmine Wandel, datter af regimentskirurg i København C.F. Wandel og Ellen f. Kirketerp. 1838 blev han udnævnt til stiftamtmand i Ålborg.

Hans sidste år var sørgelige. En søn var faldet ved Mysunde i februar 1864, og dette tab gjorde det dybeste indtryk på ham, og hustruen som døde af sorg i januar 1865. Han selv døde året efter i 1866.

Kilder/henvisninger:


Denne artikel er kun påbegyndt.
Du kan hjælpe Wikipedia ved at [ tilføje mere].Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: