Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Christoph Ernst Friedrich Weyse

Christoph Ernst Friedrich Weyse, C.E.F. Weyse (5. marts 1774 i Altona - 8. oktober 1842 i København) var en tysk-dansk komponist og organist. Han er mest kendt for sine sange og salmer til tekster af N.F.S. Grundtvig og B.S. Ingemann.

Som 15 årig blev han sendt til Danmark for at blive uddannet, Han blev i Danmark resten af sit liv. Er først og fremmest kendt for sine melodier til danske fædrelandssange og julemelodier, med har også skrevet 7 symfonier m.m. Weyse lærte Mozarts enke Constance at kende de år, hun boede i København og havde jævnlig kontakt til hendes hendes mand, den danske etatsråd Nissen. Constance Mozart sammenlignede Weyses musik med sin mands, og det har sikkert smigret Weyse enormt.


Denne artikel er kun påbegyndt.
Du kan hjælpe Wikipedia ved at [ tilføje mere].Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: