Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Ctesiphon

Ctesiphon er en ruinby som ligger nær Tigris ca 30 km sydøst for Bagdad i Irak. På stedet har byen Ctesiphon ligget som en af de største byer i Mesopotamien. Byen er i det første århundrede e.kr. bygget ovenpå resterne af en tidligere by - Opis - og var i mere end 600 år hovedstad i området. De eneste synlige rester af byen er dele af det store palads, hvor resterne af en stor hvælving kaldes Ctesiphonporten.

I 637 indtog og plyndrede araberne Ctesiphon og omkringliggende byer. Inden længe havde de erobret hele Mesopotamien og i 762 byggede de en ny regeringsby 30 km oppe ad floden - Bagdad.

I første verdenskrig fandt et stort slag mellem englænderne og tyrkerne sted i Ctesiphon 22-25 November 1915. Det endelige udfald af kampen blev Iraks løsrivelse fra det storosmanniske rige, og siden dets selvstændighed.Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: