Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Dalai Lama

Dalai Lama er tibetanernes religiøse og politiske overhoved. Den nuværende Dalai Lama hedder Tenzin Gyatso.

Den nuværende Dalai Lama er den 14. inkarnation af den meget store og kendte bodhisattva Avalokiteshvara. Dalai Lama tihører Gelug-sekten af Tibetansk Buddhisme.

Dette er med til at give Dalai Lama hans vigtige betydning, da han herved bliver et symbol på kærligheden til alle levende væsner. Dalai Lama anses af tibetanerne for at være selve den tibetanske folkesjæl og de omgiver ham derfor med stor respekt, kærlighed og hengivelse. Han er for mange personificeringen af begrebet fredskultur. Gennem hans personlighed og tro på at løse alle problemer på fredelig vis, giver han andre motivation til at arbejde for en fredeligere verden.

Dalai Lama er overhovedet i tibetanernes religion, men de har også et andet overhovedet, under navnet Panchen Lama er denne lærermester, for en fremtidige Dalai Lama, mens den nuværende Dalai Lama ville være det for den fremtidige Panchen Lama.

Direkte oversat betyder Dalai Lama, visdommens ocean. Dette er meget sigende for dalai lamaerne, da de er legemliggørelsen af den aktive boddhisattva-tilstand. På grund af Dalai Lamaernes boddhisattva-tilstand kan deres hjælp nå ind i alle karmaverdener.Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: