Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Delfagsordbog

En delfagsordbog er en fagordbog, der er udarbejdet så den dækker ordforrådet inden for et under- eller delfag inden for et overordnet fagområde. En delfagsordbog er en underinddeling af en enkeltfagsordbog og kan samemnlignes og kontrasteres med en flerfagsordbog.

Et eksempel på en delfagsordbog er en aftaleretlig ordbog, idet den er udarbejdet til at dække ordforrådet inden for et delfag , aftaleret, der hører ind under det overordnede område jura.

Forskellige fordele

Fordelen ved en delfagsordbog er, at den har et større leksikografisk potentiale end både en enkeltfagsordbog og en flerfagsordbog. Delfagsordbogen kan indeholde mange flere termer inden for det valgte delfagsområde på den samme plads, da den kun skal dække en del af et helt fagområde. Dette betyder også, at en delfagsordbog typisk er en maksimerende ordbog.

Set fra en faglig synsvinkel, kan en delfagsordbog indeholde mange flere faglige og sproglige oplysninger om opslagsordene (lemmata) end en enkeltfagsordbog og en flerfagsordbog af et tilsvarende omfang. Dette er især vigtigt i forbindelse med bilingvale og polylingvale ordbøger, da der også kan være behov for at give både faglige og sproglige oplysninger om ækvivalenterne.

Relevant litteratur

  • Sandro Nielsen: "Forholdet mellem alordbøger og enkeltfagsordbøger", i: R. V. Fjeld (red.): Nordiske studier i leksikografi. Nordisk forening for leksikografi 1992, 275-287.


Denne artikel er fra Wikipedia.
Læs artiklen hos Wikipedia.
Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: