Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Dennis Hopper

Dennis Hopper, født 17. maj 1936 i Dodge City, Kansas . Amerikansk skuespiller.

Han begyndte at optræde på TV som teenager. I 1953 debuterede han i kultfilmen "Johnny Guitar". 2 år senere er han med i "Rebel Without a Cause", hvor han spillede sammen med James Dean. Hopper og Dean bliver nære venner under denne film, og de spiller begge med i "Giganten" i 1956. Efter James Deans tragiske død overtager Dennis Hopper sin døde vens attituder og bliver snart så temperamentsfuld, at hans strålende karriere er på vej til at forsvinde.

I en periode arbejder Hopper som instruktør, men bliver berygtet for undertiden at tage en scene om næsten 100 gange, inden han er tilfreds. Med vennerne Peter Fonda og Jack Nicholson foran kameraerne, beslutter Hopper at instruere sin egen film, og med så lavt et budget som 400.000 dollars filmatiserer han i 1969 "Easy Rider", en sprudlende, narkoinficeret tur gennem et America, som er delt i spørgsmålet om Vietnamkrigen. Filmen indspiller omkring $60 millioner dollars, og Hopper er ikke længere en paria i amerikansk film. I 1971 indspiller han sin selvbiografi, "American Dreamer". I de følgende år går det igen nedad med Hoppers karriere og hans ustyrlige privatliv. I 1986 vender Hopper tilbage i en stor rolle som den psykopatiske Frank Booth i David Lynchs mesterværk "Blue Velvet". Hans rolle som en alkoholiseret assistenttræner i basketball dramaet "Hoosiers" indbringer ham en Academy Award nominering.


Søren Sørensen har skrevet sin version af verdenshistorien, hvorfra dele af denne artikel stammer.Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: