Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Emil Jannings

Emil Jannings (23. juli 1884 - 3. januar 1950) var den første vinder af en oscar for bedste skuespiller.

Født som Theodor Friedrich Emil Janenz i Schweiz. Jannings havde en lovende Hollywood karriere foran sig indtil tonefilmen kom frem. Hans tydelige tyske accent gjorde ham svær at forstå og han returnerede derfor til Europa hvor han spillede overfor Marlene Dietrich i den klassiske The Blue Angel som blev filmet samtidig med den tyske version Der Blaue Engel. Han var med i flere pro-nazi film og afbrød dermed enhver chance for en genoptagelse af sin karriere i USA. Den tyske propagandaminister Joseph Goebbels udnævnte ham som Årets artist i 1941.

Emil Jannings vandt i 1927/1928 sin oscar for to film The Way of All Flesh og The Last Command.

Filmografi

  • 1919 Madame Dubarry
  • 1925 Varieté
  • 1926 Faust
  • 1927 Al kødets gang (Oscar)
  • 1928 Hans sidste kommando (Oscar)
  • 1930 Den blå engel
  • 1937 Dagen derpå
  • 1939 Den store læge
  • 1941 Ohm Krüger



Denne artikel er fra Wikipedia.
Læs artiklen hos Wikipedia.





Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: