Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Enkeltfagsordbog

En enkeltfagsordbog er en fagordbog, der er udarbejdet til at dække ordforrådet inden for et enkelt, selvstændigt fagområde, fx en juridisk ordbog eller en regnskabsordbog, idet formålet med en sådan ordbog er at beskrive det ordforråd, som benyttes inden for hhv. faget jura og regnskab. En enkeltfagsordbog kan sammenlignes og kontrasteres med en flerfagsordbog og en delfagsordbog.

Forskellige fordele

Fordelen ved en enkeltfagsordbog er, at den har et større leksikografisk potentiale end en flerfagsordbog. Enkeltfagsordbogen kan indeholde mange flere termer inden for det valgte fagområde på den samme plads, da den kun skal dække et fagområde. Dette betyder også, at en enkeltfagsordbog typisk er en maksimerende ordbog.

Set fra en faglig synsvinkel, kan en enkeltfagsordbog indeholde mange flere faglige og sproglige oplysninger om opslagsordene (lemmata) end en flerfagsordbog af et tilsvarende omfang. Dette er især vigtigt i forbindelse med bilingvale og polylingvale ordbøger, da der også kan være behov for at give både faglige og sproglige oplysninger om ækvivalenterne.

Relevant literatur

  • Sandro Nielsen: "Forholdet mellem alordbøger og enkeltfagsordbøger", i: R. V. Fjeld (red.): Nordiske studier i leksikografi. Nordisk forening for leksikografi 1992, 275-287.


Denne artikel er fra Wikipedia.
Læs artiklen hos Wikipedia.
Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: