Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Ferdinand von Zeppelin


Ferdinand Graf von Zeppelin,
tysk Luftskibskonstruktør

Ferdinand Graf von Zeppelin (8. juli 1838 - 8. marts 1917). Tysk officer og luftskibskonstruktør.

Zeppelin var elev på militærskolen i Ludwigsburg og blev i 1858 udnævnt til løjtnant. I 1859 blev han indkaldt til ingeniørkorpset og han deltog fra 1863 som observatør i Den amerikanske borgerkrig og senere – i 1866 - som generalstabsofficer i Den tyske krig og i Den fransk-tyske krig 1870 – 1871. Fra 1882 til 1885 var Zeppelin kommandør for ulanregimentet Ulmanschliessend og Württembergs gesandt i Berlin. I 1891 tog han som generalløjtnant sin afsked, men blev i 1906 udnævnt til general af kavaleriet.

Frau 1880'erne beskæftigede Zeppelin sig med problemerne i forbindelse med styrbare balloner og begyndte i 1899 bygningen af sin første styrbare ballon, der i 1900 fortog tre flyvninger over Bodensøen. De stadigt bedre resultater førte til at der blev gennemført en slags natioanalindsamling (lotteri) hvor halvdelen af de indbetalte over 6 millioner mark blev sat i Luftschiffbaugesellschaft Zeppelin G.mb.H.

I 1908 købte militæret det fuldt funktionsdygtige luftskib Z3. Indtil 1914 befordrede Deutsche Luftschiffahrgesellschaft (Delag) på mere end 1500 flyvninger hen ved 35.000 personer uden uheld. Under 1. verdenskrig blev det klart at Zeppelinere ikke var krigsegnede, da de udgjorde en alt for stor angrebsflade.Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: