Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Fødselsdag

En fødselsdag er den dag i året, hvor en person er født. Denne dag er der i mange kulturer tradition for at festligholde hvert år med særlig fokus på 'runde' fødselsdage.

Før 1814 var det dog ikke dagen for fødslen der blev opført i kirkebøgerne - det var kun dåbsdagen.

Der er tale om rund fødselsdag, når alderen er delelig med et årti eller 25. Runde fødselsdage på 25 år eller mere fejres ofte med en større fest. Ved 100-års fødselsdage er der tradition for et festtelegram fra HM Dronningen.

'Halvrunde' fødselsdage, er øvrige tal delelige med 5.

Hvis man er født den 29. februar, kan man kun have fødselsdag, når det er skudår, dvs. hvert fjerde år. I praksis fejres dagen så enten 28. februar eller 1. marts.

I materialistiske kulturer forbindes fødselsdage med gavegivning. I den danske kultur fejres fødselsdage ofte med festmåltid, fødselsdagssang, fødselsdagslys og flag.

I nogle kulturer fokuserer man ikke så meget på fødselsdage. I katolske kredse er det mere navnedagen, der fejres. I andre kulturer og religioner - f.eks. Jehovas Vidner - fejrer man ikke fødselsdag.

Emner relateret til fødselsdage:

Se også


Denne artikel var dagens artikel den 20. januar 2005.Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: