Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Frederik 1. af Preussen

Frederik 1. af Preussen (ty. Friedrich I.), født 11. juli 1657, død 25. februar 1713, Kaldte sig som kurfyrste af Brandenburg Frederik 3. 1688-1713, var konge af Preussen 1701-1713. Af familien Hohenzollern, søn af Frederik Vilhelm den store af Brandenburg-Preussen, far til Frederik Vilhelm 1. af Preussen.

Han opnåede Kejserens accept af at han lod sig krone til konge af Preussen , og kroningen foregik i Königsberg i 1701; Prisen var, ud over et stort beløb til både kejser og kirke, at han skulle følge kejseren i den Spanske Arvefølgekrig.

Han vandt ikke den store anerkendelse, og var mest kendt som et svagt og nydelsessygt menneske, der ikke var god for landets økonomi. Han nærede dog stor interesse for kunst og videnskab, og grundlagde et akademi i Berlin og universitetet i Halle.Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: