Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Golf

Golf er en udendørs sport, der dyrkes både på amatørplan og professionelt plan med ofte meget store milliongevinster i de største turneringer.

Beskrivelse af spillet

Golferens grundudstyr består af et sæt køller og en kugle. Der spilles på en udendørsbane, der har et antal huller - det normale er 18 huller på rigtige golfbaner.

Hvert hul har et tee-sted, hvor bolden placeres. Herfra gælder om at skyde bolden i hul i færrest mulig slag. Længden af et hul kan variere, men vil typisk være mellem 100 og 500 meter.

Historien

Det først nedskrevne man kender til golf, kan dateres til 1457, hvor Kong James 2. af Skotland erklærede, at fodbold og golf skulle bandlyses, og bueskydning skulle praktiseres i stedet.

Spiltyper

Golf kan spilles på forskellige måder. Her er fem eksempler: Det typisk benyttede format i en afslappet amatør-match er stableford. Det typisk benyttede format i en professionel turnering er slagspil.

Professionel golf

Golf er blevet en tv-sport og i de største turneringer er der derfor ganske mange penge på højkant. De professionelle spillere er organiseret i tours, der består af en række enkelt-turneringer henover sæsonen. De tre tours med flest penge og mest prestige i er PGA Tour, den amerikanske tour, PGA European Tour, den europæiske og Australasian PGA Tour, der spilles i Australien og Asien.

Fire turneringer er særligt prestigefyldte og kaldes derfor majors. Det er The Masters i Augusta, US Open, British Open og US PGA. En anden prestigefyldt turnering er Ryder Cup, hvor de bedste spillere fra Europa og USA mødes i hold.

Kvindernes mest prestigefyldte tour hedder Ladies PGA.

Se også

Ekstern kilde/henvisningDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: