Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Hacker

Hacker er et begreb som bruges forskellige typer computereksperter. Det bruges i to forskellige og modstridende betydninger:
  1. En særlig dygtig programmør der skriver kildekode til programmer, oftest i forbindelse med fri software. Dette er den oprindelige betydning i forbindelse.
  2. En person som laver it-forbrydelser, såsom at fremstille og sprede computervirus eller skaffe sig uautoriseret adgang til andres computersystemer. Folk som bruger den førstnævnte betydning af hacker, vil ofte kalde disse personer for crackere.

Table of contents
1 Historie
2 Andre temaer
3 Kilder/henvisninger

Historie

Begrebet hacker fik sin oprindelige betydning i MIT's modeltog-klub, TMRC i slutningen af 1950'erne, da der for første gang blev afholdt undervisning i programmering. Kendte hackere fra MIT-æraen: Peter Samson, Bill Gosper og Richard M. Stallman.

Andre temaer

Hacker-etik

En omdiskuteret, men velargumenteret etik der eksempelvis indbefatter at man deler sin kildekode, fordi det er til gavn for fællessskabet. Richard M. Stallmans GNU General Public License kan læses som et etisk og politisk manifest.

Kilder/henvisningerDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: