Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Harald

Der er mindst to Harald'er i den tidlige vikingetid og to til i den sene vikingetid.

  • Harald, som vistnok var samkonge med Sigfred og, som var far til Åse, og farbror til Hemming i slutningen af 700 årerne. Han var nok kun konge i Syd Norge. Måske den same som Harald_1._Hildetand.
  • Harald kaldes i nyere historie Harald Klak var en nevø til den tidligere kong Harald, og bror til Anulo kåres til samkonge med Reginfred, i 812. De bliver fordrevet af Kong Godfreds sønner i 814, og Reginfred bliver dræbt i kampene.

Harald søger støtte hos Karl_den_Stores efterfølger Ludvig_den_Fromme, og går i 815 ind i Jylland med en frankisk hær. Godfredsønnerne trækker sig tilbage til Fyn, og Frankerne trækker sig tilbage, efter at være blevet angrebet i baglandet.

I 826 lader han sig døbe ved et kirkemøde i Ingelheim, og han tager til Danmark, formentlig til Hedeby, med munkene Ansgar og Aubert. De fordrives dog igen året efter af Horik 1

Han døde i Rüstringen i år 846.

Senere i vikingetiden dukker en landflygtig kong Harald op i Normandiet med 60 skibe. Det er fortidligt til at det kan være Harald Blåtand, så det er måske den rigtige Harald Klak, som er flygtet da Gorm kom til magten i Danmark.

Kilder/henvisninger

Se ogsåDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.
Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: