Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Hel (dødsrige)

Hel eller Helheim er ifølge nordisk mytologi dødsriget, hvor alle mennesker og guder, der ikke er døde ærefuldt i kamp, ender. Der er mørkt og koldt og fugtigt og ikke spor rart. Hvis man hører navnene på ting i Hel kan man næsten forestille sig det:

Hels hus hedder "Den Regnvåde", Døren derind hedder Snubletræet (Faldende fare?), Fadet man spiser af hedder Hunger og kniven hedder Sult. Når man har spist kan man snuppe sig en lur i sengen Sygeleje bag forhænget Mareridt.

Man har lov at mene at der her er sket en sammenblanding af den kristne opfattelse af dødsriget og Hel's verden: Helvede.

Se ogsåDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: