Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Hestekraft

En hestekraft (forkortet hk) er en ældre enhed for effekt og betegner grundlæggende den effekt en hest kan yde. Der er logisk nok ikke en reproducerbar måling, der kan ligge til grund for begrebet og forskellige lande har værdisat deres hestekraft forskelligt.

På andre sprog hedder hestekræfter:

Forskellige landeses eller industriers hestekraft er defineret forskelligt og har derfor forskellige omregningsfaktorer. Mere information kan findes i disse adresser: horsepower og metric horsepower.

En engelsk hestekraft er ca. 745,6999 W - dog har denne hestekraft forskellige værdier for forskellige industrier.

En metrisk hestekraft er en fælles standard, hvor 1 hk = 75·kp·m/s = 735,499 W.

Det anbefales derfor, at effekt bliver målt eller opgivet i den afledte SI-enhed watt. Watt hedder det samme uanset hvilket land den anvendes i.Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: