Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Hjemmeside

En hjemmeside er den vigtigste eller først besøgte webside i en persons eller en organisations fremtræden på www. Kan også benævnes indgangsside.
Eksempel på brug: Sprognævnets hjemmeside er http://www.dsn.dk.

Hjemmeside kan også betyde den samling websider og webtjenester der udgør en persons, organisations eller aktivitets fremtræden på www. Bruges ofte for websted og website.
Eksempler på brug: en kursushjemmeside kan bestå af flere (tæt forbundne) websider.

Note: Den side en browser viser når man åbner den, kaldes startside og ikke hjemmeside, selv om det godt kan være at man har valgt en hjemmeside som startside.

Formålet med en hjemmeside kan være at lave et visitkort, en database, reklame eller anden information, der kan formidles elektronisk. Generelt er der ingen grænser for, hvad man formidler via en hjemmeside, ud over de ophavsretsmæssige undtagelser.

En hjemmeside er placeret på en webserver. Som privatperson kan man købe plads til en hjemmeside på er webhotel. Alle verdens webservere udgør World Wide Web. Internettet derimod, indeholder mere udover www-servere (news-server, e-mail-servere...).

Måden som hjemmesiden er opbygget på hedder Webdesign. En hjemmeside konstrueres vha. programmeringssprogene HTML og CSS, eller også kan en hjemmeside designes udelukkende i Flash. Dette er de fundamentale client-side programmeringssprog.

For mere advancerede hjemmesider, kan man benytte sig af server-side programmeringssprog, som f.eks. ASP og PHP. Disse giver mulighed for mere fleksible hjemmesider, der også kan drage nytte af databaser.

Kilder/henvisningerDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: