Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

IPod


Titlen på denne artikel vises forkert på grund af tekniske begrænsninger. Den korrekte titel er iPod.

iPod er en harddisk-baseret musikafspiller fra Apple Computer. Den kan afspille musik i formaterne MP3, WAV, AAC, AIFF og Apple Lossless. Udover at afspille musik, kan iPod bruges som en ekstern harddisk. En iPod er kendetegnet ved dens kompakte størrelse, dens enkle brugergrænseflade baseret på et centralt rullehjul samt en hurtig FireWire- eller USB 2-forbindelse, med hvilken man kan overføre data med hastigheder på op til 400 Mbit/sekund.

Da den først blev annonceret i oktober 2001, var iPod kun tilgængelig med en 5 GB-harddisk. En 10 GB-version blev annonceret i marts 2002, og i juli 2002 blev en 20 GB-model annonceret. Her blev både 10- og 20 GB-modellerne forbedret med bl.a. et berøringsfølsomt (i stedet for bevægeligt) rullehjul. Firmware-opdateringer har siden hen tilført iPod PDA-lignende funktioner.

Den 28. april 2003 introducerede Steve Jobs en "ultra-tynd" serie af iPod. Disse blev oprindeligt solgt i størrelser på 10, 15 og 30 GB. I september 2003 blev 15- og 30 GB-versionerne erstattet af en 20 GB og en 40 GB version. I modsætning til forrige produkter er der desuden ingen forskel på Mac- og Windows-versionerne - den samme iPod kan forbindes til både en Mac og en Windows-pc. I det sidste tilfælde skal brugeren typisk købe et separat USB 2-kabel, fordi iPod'en oprindeligt er designet til at blive forbundet over FireWire. Mens FireWire findes på alle nyere Macs, er de ikke særlig hyppigt forekomne på Windows-pc'er.

Programmet iTunes kan bruges til at holde styr på musikfilerne på iPod, når den er koblet til en Mac eller Windows-pc. Før oktober 2003 blev programmerne Musicmatch eller ephPod brugt til at holde styr på musikfilerne. når iPod blev sluttet til en Windows-pc.

I januar 2004 var iPod den mest populære digitale musikafspiller i USA, med en markedsandel på over 50 procent.

Eksterne henvisningerDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: