Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

James Hetfield

James Alan Hetfield er forsanger og guitarist i bandet Metallica. Hetfield blev født d. 3. august 1963 i Downey, Los Angeles, Californien, USA. Meget af hans barndom var centreret omkring religion, pga. hans forældre. Netop grundet deres religiøse overbevisning nægtede Hetfields mor nogen form medicin eller lægehjælp da hun fik kræft.

Table of contents
1 Obsession
2 Phantom Lord og Leather Charm
3 Metallica
4 Afvending

Obsession

Hetfield var 9 år gammel da han startede til klaver. Efterfølgende begyndte han at spille sin hans brors trommer, for til sidst at gå over til guitar. I hans teenageår startede han bandet Obsession som var inspireret af bands som Black Sabbath, Led Zeppelin og Thin Lizzy. Obsession bestod af:

 • Veloz-brødrene på bass og trommer
 • Jim Arnold på guitar
 • Hetfield som sanger

Obsession øvede i Veloz-brødrenes garage, og er derfor et typisk garageband. Da Veloz-brødrene forlod bandet kom Ron McGoverny og Dave Marrs, der i forvejen fra roadies med i bandet som erstatning.

Phantom Lord og Leather Charm

Efter Hetfield flyttede til Brea i Californien startede James på Brea Olinda High School. Der mødte han Jim Mulligan, og de spillede ofte sammen. Senere kom Hugh Tanner (der bar rundt på en Flyving V-guitar) og de stifede sammen bandet Phantom Lord. Phantom Lord bestod af:

 • Hugh Tanner på guitar
 • Jim Mulligan på trommer
 • Hetfield på guitar og som sanger

Bandet prøvede en række forskellige bassister, før de James flyttede tilbage til Downey, efter han var færdig på skolen. Da James kom tilbage overtalte han McGoverny til at begynde at spille bass, og Phantom Lord skiftede navn til Leather Charm, med den forskel at McGoverny spillede bass og Hetfield ikke længere spillede guitar.

Metallica

Først forlod Tanner bandet, og blev erstattet af Troy James. Senere forlod Mulligan til fordel for et andet band. Det var delvist Mulligan der var årsagen til at Hetfield startede med at lede efter en ny trommeslager, men det var Tanner som introducerede Hetfield til Lars Ulrich. Sammen startede de bandet Metallica.

Det er kendt blandt heavy metal-fans at Hetfield ikke kom godt ud af det med Dave Mustaine i perioden fra 1981 til 1983, hvilket endte med at Mustaine blev fyret fra bandet. En kendt episode er hvor Hetfield sparker Mustaines hund, og Mustaine til gengæld slår Hetfield i ansigtet. Til at erstatte Mustaine hyrede Metallica Kirk Hammett der ellers var i bandet Exodus.

Hetfield bidrager med meget materiale til Metallica, og er også karakteriseret som hjertet og sjælen i bandet. Indtil midten af 1990'erne

 • Optog han alle rytmiske spor
 • Ligeledes de fleste harmoniske spor
 • En del soloer (bl.a. Nothing Else Matters, Master of Puppets og Orion
 • Han skrev lyrikken
 • Skabte de vokale melodier
 • Og deltog i at arrangere koncerter

I hans tid med Metallica har han oplevet en del uheld mens de spillede live. Bl.a. oplevede han i 1992 at noget pyroteknik forårsagede en forbrænding på hans venstre arm.

Afvending

Under optagelserne af St. Anger-albummet røg Hetfield i afvending mod alkohol og "andet misbrug". Alkoholmisbruget i Metallica har været så slemt, at bandet er blevet "Alcoholica". Hetfield var færdig med sin afvending efter ca. 11 måneder. I starten forårsagede det dog at bandet kun kunne øve fra 12 til 16 hver dag, til stor gene for resten af bandet.Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: