Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Jordbær (frugt)

Jordbær (Latin: Fragaria x ananassa) vokser over det meste af verden. Planten er en lavtvoksende staude med hvide blomster. Jordbærret er rødt med små frø på ydersiden. Det er saftigt og det smager dejligt sødt.

Jordbær siges at virke vanddrivende.

Der findes mange sorter, og et udvalg er beskrevet nedenfor.

Jordbær har et højt indehold af C-vitamin. Bærret anvendes til desserter, i kager, grød og syltetøj - men smager måske allerbedst friskplukket med kold fløde og sukker.

Table of contents
1 Danske sorter
2 Andre europæiske sorter
3 Nordamerikanske sorter
4 Asiatiske / Australske sorter
5 Se også
6 Kilder/henvisninger

Danske sorter

Dania er dansk, og opstod som en krydsning af Frigg og Dulcita tilbage i 1972. Bærrene er store, og har en dybrød farve. Køddet gennemfarvet rødt, konsistensen fast og smagen mild.

Andre europæiske sorter

Elsante er fra Holland, og opstod som krydsning af Holiday og Gorella i 1981. Bærrene er lyse og store med en mild syrlig smag.

Korona er hollandsk og opstod i 1978 da man krydsede Tunella og Induka. Bærrene er store mørkerøde og skinnende. Kødet er ligeledes mørkerødt, men bliver lysere mod bærrets midte. Bærret er blødt, saftigt og smagen god.

Polka er ligeledes hollandsk, og stammer fra 1987 ved krydsning af Induka og Siveta. Bærret er middelstort, mørkerødt med god smag. Bærret er godt til frysning.

Nordamerikanske sorter

Honeyoye fra 1979 er en amerikansk krydsning af Holiday og Vibrant. Bærrene er store mørkerøde og skinnende. De har en god smag med et lavt syreindhold.

Asiatiske / Australske sorter

Zephyr modner meget tidligt. Smagen er frisk og en smule syrlig.

Se også

Se galleriet
»« i .

Kilder/henvisningerDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: