Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Julehjerte

Dette er et stoppested for Minibussens destination Jul.
Næste stop er {}.
Forrige stop var {}.

Det flettede julehjerte er en særlig dansk tradition.

Det hævdes undertiden at H. C. Andersen "opfandt" det flettede julehjerte, men der er ingen beviser for dette. Det ældste kendte bevarede hjerte som er flettet af glanspapir, er ganske vist lavet af H.C. Andersen i 1860'erne, men det hjerte har ingen hank og kan derfor ikke have været brugt som juletræspynt. Hjertet findes nu i H.C. Andersens Hus i Odense.

Den ældste kendte vejledning i fletning af julehjerter findes i Nordisk Husflidstidende 1871, og det ældste bevarede julehjerte på Nationalmuseet er fra 1873. Men der gik op mod 40 år før de var almindelige. Før den tid havde man kurve og flettede kræmmerhuse formet som en kvart cirkel, når de var flade.

Det menes at børnehaver har været medvirkende til at udbrede brugen af julehjerter, idet en form for papirfletning af udstanset glanspapir indgik i Fröbelss banebrydende småbørnspædagogik for at styrke børnenes kreative evner, tålmodighed, finmotorik og selvdisciplin. Disse fletteark kunne ved juletid foldes og klippes til så de kunne forvandles til både julehjerter og kræmmerhuse.

Se også

KilderDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.
Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: