Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Karl 2. af Spanien

Karl 2. af Spanien (født 6. november 1661 i Madrid; død 1. november 1700 ) var Konge af Spanien.

Han var søn af Filip 4. af Spanien og dennes anden kone Maria Anna af Østrig. Han blev konge allerede som fireårig i 1665, under formynderskab af sin mor, og var den sidste i den spanske gren af Habsburgerslægten.

Den allerede fra barn af sygelige Karl 2., var gift to gange, men fik ingen arvinger; Som efterfølger pegede han selv på Ludvig 14. af Frankrigs sønnesøn Filip af Anjou (på betingelse af, at de to riger aldrig blev forenet), og denne efterfulgte ham 1700 under navnet Filip 5; Flere andre lande havde slægtsforbindelser til det spanske kongehus, og dermed var der lagt op til den Spanske Arvefølgekrig fra 1701-1714.

Se også:

Efterfulgte: {} Efterfulgtes af:
{} {}Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: