Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Korsfæstelse

]] Korsfæstelse, henrettelsesmetode, kendt især fra Romerriget. Den anvendtes på sørøvere og andre forbrydere, samt på slaver og fremmede; ikke på romerske borgere.

I mangel af samtidige, autentiske afbildninger eller detaljerede skildringer af korsfæstelser ved man ikke med sikkerhed hvilken form de benyttede kors havde. Rimeligvis var der på retterstedet en eller flere pæle (lat. stipes) fast opstillet. Den dødsdømte (cruciarius) blev klædt nøgen af og fik armene fastbundet eller fastnaglet til en tværstang (patibulum), som derefter løftedes op og fastgjordes til pælen, således at hans fødder var et passende stykke fra jorden. Døden indtraf efter kortere eller længere tid som følge af kvælning, blodtab, udmattelse eller andet.

Se også PrometheusDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: