Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Korsurtegård

En statue af den norsk-danske søhelt Tordenskjold (1690-1720) er opstillet i den såkaldte Korsurtegård ved Holmens Kirke i København. Se [1].

Det ellers forældede ord korsurtegård kræver en forklaring: Urtegård er et andet ord for "kirkegård". De gamle kirker i København var oprindelig omgivet af kirkegårde, og den "fineste" del af kirkegården var den som var nærmest ved kirkens kor (tidligere stavet Chor) og denne kaldtes derfor Chorsurtegaarden.

(På lignende måde skrev man Chorsdegn. Da man omkring 1880 gik over til at skrive k i stedet for ch, blev Korsdegn upraktisk, og den nuværende form Kordegn trådte i stedet.)

Ordbog over det danske sprog giver ikke besked om disse forhold.Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: