Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Kronborg


Kronborg Slot taget fra vest. I forgrunden ydre voldgrav og Kronværksporten.''

Kronborg er et slot i Helsingør. Slottet ligger på Sjællands yderste spids hvor Øresund er smallest.

I 1420'erne begyndte den danske konge, Erik af Pommern, at opkræve en særlig sundtold af de forbisejlende skibe. For at understøtte denne opkrævning lod han opføre en stærk fæstning ved navn Krogen på det sted hvor Kronborg nu ligger. Fæstningen bestod af en række huse bag en ringmur.

Siden opførelsen er Krogen udbygget løbende, og i 1570'erne byggede Frederik 2 borgen om med 4 fløje. Umiddelbart fremtræder Kronborg som et på den tid helt igennem nybygget slot, men indendørs er der mange mure fra Krogens tid, og flere steder er der blændede vinduesåbninger mellem 2 rum, trappetrin der ingen steder fører hen m.m.

At Kronborg oprindeligt var planlagt 3-fløjet kan ses i fløjenes bredde; den østlige fløj er noget smallere end resten, og består faktisk kun af lange gallerier, så man kan gå indendørs fra de kongelige gemakker til slotskirken og dansesalen.

Kronborg er medtaget på UNESCO's verdensarvsliste.

Se ogsåDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: