Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Kungfu

Kungfu (også kung-fu eller kung fu)

Kungfu eller gongfu, som det udtales på kinesisk, er en fællesbetegnelse for hård, kinesisk kampskunst. Kungfu er en af de ældste former for asiatisk kampkunst og kan med sikkerhed dateres tilbage til Den Gule Kejser, Qin Shi Huang Di, der samlede kinesiske småstater til et rige Zhongguo, Riget i Midten. Han grundlagde kampsystemet Quan fa, nævens princip.

Kungfu er stamfaderen til de fleste senere opståede former for kampkunst som for eksempel karate, taiji quan, taekwondo, muay thai, jiu jitsu, aikido etc.. Kungfu deles overordnet op i to hovedkategorier - den nordlige skole og den sydlige skole. Den nordlige skole kendetegnes bl.a. ved langstrakte armbevægelser, høje spark og springspark. I den sydlige skole gør man især brug af lave, styrkekrævende kampstillinger og korte armbevægelser. I fleste former for kungfu indgår både slag, spark, parader og greb i kampteknikkerne.

Der findes at hav af stilarter og forskellige skoler inden for kungfu. Mest kendt fra den nordlige skole er Changbi yuan og Jingwu. Hong Quan eller Hung gar også kaldet De Fem Dyr og Wing Chun er den sydlige skoles mest populære stilarter.

Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.





Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring
Varmepumpepuljen
Varmepumpepulje åbner i 2023. Få tilskud til varmepumpe. Varmepumpepuljen


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: